Чебрець / Тим’ян перцевий
Вид Thymus piperita як селекційна форма ґрунтується на диких видах чебрецю, поширених у Середземноморському регіоні, Південній Європі та Західній Азії.
Однією з головних особливостей виду є насичений, пряний аромат із вираженими перцевими нотками. Ця характеристика робить чебрець перцевий популярним у кулінарії та ароматерапії.
Дрібні фіолетово-рожеві квітки, що густо покривають рослину під час цвітіння, надають їй декоративної цінності. Навіть після цвітіння її густий килим з дрібним листям виглядає акуратно та естетично.
Має високу стійкість до низьких температур, що дозволяє вирощувати чебрець перцевий в умовах клімату України без спеціального укриття.
Аромат та ефірні олії чебрецю відлякують багатьох шкідників, що робить його корисним для супутнього вирощування з овочами та іншими культурами.