Підбір рослин
Тип рослини
3 - 7 м Висота дорослої рослини
- м
Форма рослини
Сезон плодоношення
Плоди
Смакові якості
Кліматична зона України
Запилення рослини
Наявність

Плумкот (гібрид сливи та абрикоса)

Плумкот - це простий міжвидовий гібрид сливи та абрикоса в пропорції 50% на 50%, отриманий в результаті схрещування батьківських сортів.

Назву Plumcot запропонував американський селекціонер Лютер Бербанк на початку ХХ століття. Походить вона від англійських слів “plum” - слива та “apricot” - абрикос.  Бербанк назвав фруктовий гібрид, а Plumcots пізніше був запатентований і присвоєний Бербанку після введення в дію Закону про патенти на рослини 1930 року, який було затверджено через чотири роки після смерті Бербенка. У 1989 році генетик Флойд Зайгер продовжив роботу Бербанка і створив ще 50-50 гібридів сливи та абрикоса, розробивши Plumcot, який продається на ринках сьогодні. Він також випустив плуоти та апріуми, які в різному ступені демонструють спадщину сливи та абрикоса. Часом поняття “плумкот” вживають для позначення всіх гібридів сливи та абрикоса.

Плумкоти різняться за розміром і зовнішнім виглядом, залежно від конкретного сорту, і зазвичай круглі, яйцеподібні, овальні за формою із загнутими краями. Тонка шкірка фрукта варіюється від гладкої, натягнутої та блискучої до злегка пухнастої, її можна знайти в різноманітних відтінках червоного, оранжевого, фіолетового, жовтого та зеленого. Шкіра також може бути вкрита плямами, і є помітна лінія шва, яка тягнеться від порожнини стебла до нижньої частини плоду з одного боку. Під поверхнею м’якоть може бути блідо-жовтою, бурштиновою, червоною, до мармурового червоно-білого відтінку, водяниста, напівтверда, щільна та ніжна з соковитою консистенцією. М’якоть плоду також містить центральну коричневу кісточку, яка або щільно прилягає, або легко видаляється. Плумкот має легкий квітковий аромат і варіюється від дуже солодкого до терпкого, солодкого та гострого, залежно від вмісту цукру та кислоти. Деякі сорти також містять фруктові відтінки ягід, вишні, яблук, гранатів або персиків.

Фрукти споживають як в свіжому вигляді, так і використовують для приготування різноманітних сирих та варених страв. Після дозрівання плоди ще можна зберігати в холодильнику 3-5 днів.





Плумкот ‘Апрісалі’ (гібрид сливи та абрикоса)|Plumcot ‘Aprisali’|Плумкот ‘Априсали’ (гибрид сливы и абрикоса)
NEW
Плумкот ‘Апрісалі’ (гібрид сливи та абрикоса) Plumcot ‘Aprisali’ Плумкот ‘Априсали’ (гибрид сливы и абрикоса)   Синоніми: Aprisali, Plumcot Aprisali. Походження / історія: Плумкот ‘Апрісалі’ — результат селекційної роботи європейських учених, спрямованої на поєднання найкращих см..
Немає відгуків
Від 240 грн
Плумкот Кінг-Конг (середня) | Plumcot King-Kong (middle) | Плумкот Кинг-Конг (средняя)
NEW
Плумкот Кінг-Конг (середня)Plumcot King-Kong (middle)Плумкот Кинг-Конг (средняя)   Синоніми: плуот Кінг Конг, слива-абрикос Кінг Конг. Запилювачі: рекомендовано висаджувати інші сорти. Походження / історія: Плуот - це гібрид, що складається з 75 відсотків сливи та 25 відсоткі..
Немає відгуків
Від 240 грн
Плуот ‘Флейвор Супреме’ (гібрид абрикоса і сливи)|Pluot ‘Flavor Supreme’|Плуот ‘Флейвор Супреме’ (гибрид абрикоса и сливы)
NEW
Плуот ‘Флейвор Супреме’ (гібрид абрикоса і сливи) Pluot ‘Flavor Supreme’ Плуот ‘Флейвор Супреме’ (гибрид абрикоса и сливы) Синоніми: Flavor Supreme Pluot, Плумкот Флейвор Супреме. Походження / історія: Сорт створений у США, у селекційній програмі Floyd Zaiger (Zaiger Genetics) — одного..
Немає відгуків
Від 240 грн
Показано з 1 по 3 із 3 (всіх 1 сторінок)