Персик Prunus persica

Персик (Prunus persica) – сильно зростаюче, але невелике дерево з розлогою кроною, рідко досягає 6-7 м. При вирощуванні їх зазвичай підтримують на висоті від 3 до 4 м максимум шляхом обрізання. Рожеві іноді білі квітки з'являються в пазухах листя вздовж пагонів минулого року. Плоди від плоских до овальних, жовті, жовто-червоні або червоні, опушені. М'якуш може бути білим, жовтим або червоним.
Дерева дуже скоростиглі, дають плоди на 2-й рік після посадки. Персик посухостійкий та жаростійкий. Менш морозостійкий за інші плодові кісточкові культури України, витримує температуру до -23 °C.
У північних та східних регіонах України саджанці персиків бажано садити у захищених від вітрів місцях, по можливості уникаючи низин та протягів у низинах. У молодому віці вимагає укриття від північних та північно-східних вітрів, а також від весняних заморозків.
З кісточки персика можна виростити виключно дику поросль, тому всі сортові нектарини розмножуються виключно щепленням.
Сезонне обрізування та обов'язкові регулярні обробки крони та ґрунту (від ґрунтових шкідників) професійними комплексними сезонними комплектами засобів захисту рослин
Плоди персика містять здорові порції вітаміну А, В1, В2 та ніацину, мінерали кальцій, фосфор, залізо та калій.