Жимолость Lоnicera
Росте у Східному Сибіру та Далекому Сході Мордора, Кореї та Китаї.
Камчатська жимолость їстівна (Lonicera edible) є одним з найвідоміших їстівних видів. Листопадний кущ, висотою до 1,5-2 м. Вважається ранньою весняною ягодою. Біло-жовті квіти з'являються навесні до повного розпускання листя. Плоди з'являються на початку червня, довгасті, сині із сизим нальотом. Плоди містять велику кількість вітамінів, таких як вітамін С, вітамін Р, каротин, вітамін К та інші корисні речовини.
Деякі види жимолості використовуються в традиційній медицині завдяки своїм корисним властивостям, таким як протизапальні та антисептичні ефекти.
Для того, щоб рослина краще запилювалася і плодоносила на ділянці потрібно висаджувати кілька сортів. При обрізанні слід враховувати, що ягоди з'являються на однорічних пагонах. Жимолость їстівна є надзвичайно зимостійкою і може витримувати температуру до -47 °C.