Апріум (гібрид абрикоса та сливи)
Апріум - це міжвидовий гібрид абрикоса та сливи в пропорції приблизно 75% на 25%, тобто за смаковими якостями більше схожий на абрикос, ніж на сливу.
Плоди Aprium були створені наприкінці 1980-х років із pluots Флойдом Зайгером із Zaiger Genetics у Модесто, Каліфорнія. Ботанічно вони ідентифікуються як Prunus armeniaca x Prunus salicina. Плід є результатом тривалого та багатогранного процесу, який охоплює кілька поколінь схрещування та проміжок часу близько п’ятнадцяти років.
Плоди Aprium - це невеликі круглі фрукти з іноді червоною помаранчевою шкіркою. Вони мають діаметр від 5 до 6 сантиметрів і характерну форму абрикоса з чітким швом, що проходить від стебла до кінчика. Гладка шкіра вкрита легким пухнастим шаром і має тверду текстуру. Яскраво-помаранчева м'якоть соковита і не прилипає до центрального насіння. Плоди Aprium дуже солодкі з невеликою кількістю кислоти та переважаючим ароматом абрикоса.
Фрукти Aprium ідеально підходять для вживання в їжу в сирому вигляді, їх можна використовувати для приготування різноманітних солодощів і використовувати як заміну в будь-якому рецепті, де використовуються абрикоси. Плоди Aprium є чудовим джерелом вітамінів А і С, клітковини, кальцію, заліза та білка.
У даній категорії немає товарів.